Приказно фентъзи в новата песен на DIA

„Девойко“ провокира младите хора със смелото си послание

Девойко мари, хубаваДевойко мари, хубава“,  една от най-красивите народни песни, намери своя актуален  превод във версията на DIA. Вярна на своя стил, момичето, което вкара етното в клубовете, продължава тенденцията да миксира фолклор и трап с хитово звучене и рецептата явно е успешна. Интерес към проекта беше провокиран още преди официалната промоция на песента, когато популярни личности отговориха на въпроса: „Страхуваш ли се от голямата любов?“.

А своя отговор DIA вплита в новия си проект.

„Девойко“, освен че демонстрира уникалните й гласови данни, задава и смели въпроси:

Също като много българи, аз много харесвам тази песен. Към оригиналния текст обаче добавих и още нещо – споделя DIA – мои думи, които сякаш душата ми извика, и съм сигурна, че много момичета ще се припознаят в текста… Защото в днешно време страхът от обвързване, вечното бягство от любовта и недоверието към чувствата на другия сякаш се превръщат в модерна мания и стандарт за живот“.

DIA „облича“ идеята във визия под режисурата на Николай Гарабедян. Във видеото камерата я отвежда в приказна гора, която въпреки красотата си крие опасности. Черен демон преследва изпълнителката, за да се всели в нея и да я унищожи… или да й покаже, че колкото и да опитва, човек никога не може да избяга от чувствата си.

Вижте историята на една голяма любов с неочакван край:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *