Книгата „За Хармонията и Морето“ пробужда Ума и въздига Духа

Гергана Тодорова
Гергана Тодорова

Година след като издаде първата си книга „За Какаото и Кадифето“, Гергана Тодорова се обръща отново към духовното и умственото ни здраве- за да ги отвори и вдъхнови. Авторката, която е една от най-популярните светски и бизнес дами, представя втория си сборник с поезия и есета, наречен

„За Хармонията и Морето“.

Новата книга е логично продължение на първата. „Двете книги всъщност са завършеността на четирите нива на личностния ни интегритет.- споделя авторката– Първата се фокусира върху емоционалното и телесно здраве, а втората- към духовния и умствен ресурс.“

Гергана разглежда Хармонията като усещане за светлина на духа, а Морето-като мощен или пасивен процес на съзнанието и подсъзнанието. Възприятието за цялостност идва още от първата среща с книгата, която е изработена от специално поръчана италианска хартия.

Страниците са в цвят „шампанско“ и  допирът им с тях създава  усещане за коприна. Корицата е с полъх на кадифе, като въздействието става още по-сензитивно от снимката й. „Визията лично да въздейства– добавя Гергана Тодорова- Не случайно избрах моя снимка да бъде „отваряща“ за книгата, с мотивацията за самоуважение и самооценка. Определям се като професионално реализирала се жена, която получава и навременни успехи в личностен план, без предварителна режисура. Вярвам в максимата „след пробождането (от Вселената) има инстинкт за пробуждане на вътрешен потенциал“ .  

Авторката, Гергана Тодорова, е популярна светска и бизнес дама

„За Хармонията и Морето“ всъщност излиза в един личен момент на изпитание за Гергана Тодорова. За втори път в последните пет години тя посреща предизвикателството на онкологично заболяване. Самата авторка, а и нейните почитатели, следващи я във фейсбук страницата на книгите, са убедени , че и този път Гери ще се изцели. Дори очакват вече третата й книга. „Замислила съм я.- споделя Гергана Тодорова– Тя ще разкрие различните ни роли в партньорствата под формата на отделни разкази. Ще опиша истории за междуличностни взаимоотношения, без да определям добри ли са или не са.“

И докато новата книга все още е в проект, първите две се намират в луксозните книжарници на „Хеликон“. За най-верните си почитатели Гергана Тодорова е подготвила лимитирани бройки с лично послания и автограф, в книжарница „Хеликон“ на бул. Патриарх Евтимий 68/ ъгъла с бул. Витоша.

Коя е Гергана Тодорова

Гергана Тодорова
Гергана Тодорова

Вече 24 години  Гергана Тодорова менажира Консултантска Къща „Ивана” – една от най-успешните компании за счетоводни, счетоводно-данъчни и данъчно–правни консултации. Отличена е от фондация „Еврика” в националния конкурс „Млад мениджър на годината”; получава специална награда от Министерство на икономиката и енергетиката;  наградата на сп. „Човешки ресурси” , в категория „Българска фирма с мотивиран персонал”; „Бизнес дама на годината 2018”, в категория „Счетоводство и Финансов одит”,  под почетният патронаж на министъра на икономиката. Активен член на най-голямата неправителствена организация на ООН – РОТАРИ за проекти свързани с хуманитарни и социални програми; член в „Клуб на жените предприемачи и мениджъри в България”, член в Сдружение „Дамски форум”. Била е член на Камара на Данъчните Съветници и на УС на Асоциацията на счетоводните къщи в България.

Уникалните си бизнес умения Гергана Тодорова съчетава с вроден артистизъм и поглед към духовното и емоционалното в човешката душа. Завършила е бакалавърска програма „Психология” към НБУ, театрален курс към НАТФИЗ при проф. Димитрина Гюрова, специализирала „Български  народни танци” към ХТМУ и с главна роля във всички артистично-музикално събития в България.„За Хармонията и Морето“ е нейната втора авторска книга, след „За Какаото и Кадифето“, издадена през 2020 г.