Венета Стоилова с нова песен – послание за свързаността на хората

Спомняте ли си B.Voices – четирите момичета, които създадоха първата, успешна дамска поп група?! Преди години българските „Spice girls” взеха награда в конкурса „Златният Орфей“, категория „Млад изпълнител“, а в последствие грабнаха сърцата на феновете с хитове като „Мраморна жена“ и „Всичко отначало“.

Кариерата на сцена продължи за Венета Стоилова, която въпреки сериозната си професия в областта на психологията, избира да прави своеобразна терапия и чрез музика. „Connected” е четвъртият й самостоятелен проект, в който работи с композитора Стамен Янев, а темата за любовта – онази истинската, чистата, старомодно романтичната, но и модерно реалистичната – е заложена в текста, писан от самата изпълнителка:  

Нашите души за свързани, без значение от времето

и разстоянието, в която и да е вселена…

Видеото е заснето преди две години, под режисурата на Радослав Гизгинджиев. Венета работи с него и по предишните си проекти „Истински ли си“ и „Вечна любов“. И докато предишните песни много бързо намират датата на своята премиера и място в музикалния ефир, „Connected” трябва да извърви дълъг път до финалния си вариант.

Търсех монтажист, който да пресъздаде посланието в текста. Доста време отне, докато стигна до последната визия – споделя Венета Стоилова – Исках кадрите да се доближат до идеята за вселенската, космическа свързаност на душите през времето и пространството, онази сила, която съединява мислите без да е необходим монитор или телефон. Хората малко повече трябва да обръщат внимание на менталната и духовна връзка помежду си. В днешно време всичко е чат и бързо щракане на клавишите… А вместо да изразят емоции чрез очите, изражението, гласа си, изпращат емотикони.“ 

Видеото е микс между специалните снимки за клипа и кадри от Космоса, с което се създава усещането за безграничността на любовта и за свързаността на мисълта и душите ни. „Connected” излиза в канала на певицата, с  публикация на текста на български и на английски език, а рефренът: „…Нищо не може да ни спре да бъдем винаги заедно свързани…“ е послание за надежда към всички, които очакват да срещнат сродните си души.