Thriller – мултимедийният спектакъл, който разказва с музика историята на Майкъл Джексън

Роберто Молинели
Роберто Молинели

„Майкъл Джексън: Thriller – Историята и легендата за краля на попа” е иновативен, мултимедиен кросоувър концерт, посветен на историята и живота на неповторимия музикален феномен.

Спектакълът въздейства силно емоционално на всеки, докоснат през живота си от музиката на великия Майкъл Джаксън. Създаденото от гениалния артист е изключително авангардно и далеч напред за времето си.

В концерта, чрез средствата на модерните аудио-визуални  и светлинни решения, хитове като „Thriller“ и „Smooth Criminal“, се възприемат дори като песни от бъдещето.

Емблематични хитове на Майкъл, сред които „Man in the Mirror”, „Human Nature“, „Earthsong”, „Billie Jean”, ще прозвучат в симфоничен аранжимент, направен от Роберто Молинели. Италианският диригент, композитор и виолист е известен в цял свят със способността си да композира и реализира проекти от всички музикални жанрове: от класически до джаз, поп и рок, с успешно изграждане на диалог между различните стилове.

Продукцията ще бъде представена на 17 ноември в Зала 1 на НДК.

В София маестрото ще дирижира оркестърът на Държавна опера Варна, който се състои от симфонична и поп група. Итатлианските звезди на мюзикъла и форматите „The Voice“ и „X Factor“ Клариса Вичи и Матиа Шаша ще участват в трибюта, посветен на явлението Майкъл Джексън.

В продукцията се акцентира на отделни етапи от живота на звездата, които биха били интересни за поколението, което не е било негов свидетел. Славата и богатството са върховна цел за мнозина, но те не се постига лесно и искат своите жертви. Това ще стане ясно от кратките текстови преходи, които съпътстват спектакъла. Акцентите от живота и кариерата на Майкъл Джексън, неговата музика с оценка сега и поглед в бъдещето, са вдъхновяващи.

На 17 ноември шоуто ще се разгърне в пълен мащаб на голямата сцена на НДК, а билетите за събитието са налични в мрежата на Eventim и Билетен център – НДК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *