Световният шампионат по фолклор ексклузивно по Neterra.TV

Представител на Индонезия
Представител на Индонезия

Neterra.TV ще излъчи осмото издание на Световния шампионат по фолклор „World Folk 2018“, което ще се проведе между 24 август и 1 септември в пет града по българското Черноморие. Първата българска онлайн телевизия е ексклузивен телевизионен партньор на най-голямото събитие в света на автентичния фолклор.

Онлайн платформата ще излъчи на живо всички 7 състезателни концерта, а на запис ще предостави на зрителите възможността да гледат дефилетата на 26 и 31 август. „Ние от Neterra.TV сме изключително благодарни, че бяхме избрани да си партнираме в толкова мащабно събитие. Въпреки различията на всеки регион, фолклорът е доказал, че обединява хората от целия свят.“, каза Емил Стойновски, продуктов мениджър на Neterra.TV.

В шампионата участват повече от 100 групи с над 2 000 участници от над 40 държави. Те ще се състезават в 9 категории и в две възрастови групи в рамките на 7 състезателни концерта в Свети Влас, Поморие, Несебър, Бургас и Обзор. Най-добрите състави ще получат златни, сребърни и бронзови медали. Организаторите ще връчат и наградата „Златен Орфей“ за абсолютен световен шампион по фолклор. Победителят ще получи и парична премия от 1000 евро.

Участница от Монголия
Участница от Монголия

„В днешния динамичен свят е изключително важно за младите хора да имат възможност да съхранят ценностната система на предците си. Фолклорът е концентрираната енергия и мъдрост на миналите поколения, събрала в себе си хиляди години на лишения, любов и отдаденост, с единствената надежда за хармония и просперитет.“, заяви Калоян Николов, председателят на Европейската асоциация на фолклорните фестивали (ЕАФФ).

С излъчването на Световния шампионат по фолклор Neterra.TV затвърждава тенденцията да предоставя ексклузивно качествено съдържание след онлайн дебюта на филма „Възвишение“ през май тази година. Neterra.TV e ексклузивен телевизионен партньор за събитието на организаторите от ЕАФФ, която обхваща над 450 фестивала из целия континент. Световният шампионат по фолклор е част от шампионатната система на ЕАФФ, която има консултативен съвет към UNESCO в частта за опазването на нематериалното културно наследство.

Пълна програма на Световен шампионат по фолклор

24.08 от 17:30 ч. – Свети Влас, сцена „Театър Арена“ – На живо

25.08 от 17:20 ч. – Поморие, сцена „НЧ Просвета 1888“ – На живо

26.08 от 17:15 ч. – Несебър, сцена „Античен Амфитеатър“ – На живо

26.08 от 18:00 ч. – Дефиле: Парад на нациите – На запис

29.08 от 18:10 ч. – Бургас, сцена „Охлюва“ в Морска градина – На живо

30.08 от 17:25 ч. – Поморие, сцена „НЧ Просвета 1888“ – На живо

31.08 от 17:00 ч. – Обзор, сцена „Амфитеатър“ – На живо

31.08 от 18:00 ч. – Дефиле: Парад на нациите – На запис

01.08 от 17:00 ч. – Свети Влас, сцена „Театър Арена“ – На живо

01.08 от 21:00 ч. – Официално закриване – На живо

Повече за Neterra.TV:

Neterra.TV е бранд на компания Нетера – лидер в телекомуникационната индустрия. Neterra.TV е първата онлайн телевизионна платформа за българите в чужбина, която стартира през 2004 година. Платформата е достъпна от всяка точка на света с интернет връзка. Може да се гледа по всяко време и на всяко устройство. Платформата работи през интернет и чрез setup box устройства на телевизор. Телевизията има права от българските телевизионни канали за излъчването им извън граница и разполага с лиценз от Профон за публично излъчване на музика в Интернет. Потребителите използват лесна за сърфиране платформа. Могат да гледат любимите си телевизионни предавания и филми с безкомпромисно качество на картината, без накъсване; на живо, на запис и с възможност за отместено гледане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *