Светла Иванова и нейни приятелки обличат рокли на цветя в „Нежна е нощта“

Светла Иванова
Светла Иванова

10 години след третия си поп-албум „Любов и кафе“, Светла Иванова се завръща на музикалната сцена с нов проект. Песента „Нежна е нощта“ дълго чака в паметта на компютъра й, за да се появи точно сега, в модерния аранжимент на хит мейкърите Крум Георгиев и Иван Иванов.

Вдъхновен от женската енергия и момичешките срещи, текстът е написан от певицата, съвместно с очарователната Дони Василева, а видеоклипът към „Нежна е нощта“ е заснет в две тотално различни локации. Снимките се позиционират в България и на екзотичния остров Бали, който е като втори дом за Светла, която често организира там йога ритрийти. Кадрите определено показват, че йогата на която изпълнителката е посветена вече 30 години, е сигурен начин да си в перфектна форма. Цялостната колаборация между творческия екип, работил на два континента, красивата визия и енергезиращия vibe на текста и музиката, дават силна заявка за сигурен денс хит. 

Визуално „Нежна е нощта“ подрежда талантливото режисьорско трио: Geni Gede (Бали), Васил Стефанов и Стефка Николова. Видеото „се разхожда“ сред екзотичната красота на острова, но и „запечатва“ трепетните приготовления преди среща за всяка жена, както и сладките секунди суета и вълнение пред огледалото.

Певицата се завръща с нова самостоятелна песен, подарък от последователите й, след над 10 годишна музикална пауза

Интересен факт е, че песента и клипът към „Нежна е нощта“ са подкрепени, както от Културния фонд на Музикаутор, така и от приятелките и последователи на певицата. Всички те спонтанно даряват средства за осъществяването му, като личен, но  нестандартен подарък за рождения й ден.  

Толкова благодаря за тази подкрепа!-споделя Светла Иванова-Тя е сигурен знак, че трябваше да се завърна към поп-музиката. Според мен на никой досега не му се е случвало такова нещо. Още по-щастлива съм, че моите приятелки и йога съмишленички дойдоха на партито за празника ми и станаха героини в клипа. Всички са като уникални букети в тези рокли на цветя, точно както се пее в текста. Убедихме се за пореден път колко силна е женската енергия и как ни е хубаво да сме заедно, на всяко наше женско събитие или ритрийт.“

Всъщност, в последните години, йогата донякъде измества мястото на музиката в ежедневието на изпълнителката. Преди 6 години Светла отвори собствено студио и солни стаи – Salt&Art и се наложи като един от най-търсените преподаватели по йога, въздушна йога, йога за лице и медитация. Паузата от музикална сцена може би я отдели от активните сценични участия, но й позволи да издаде 4 детски вълшебни интерактивни книжки и 3 албума с песнички за деца, слушани милиони пъти в официалния й youtube канал.

Клипът на „Нежна е нощта“ е сниман у нас и на о-в Бали

Това всъщност доказва, че нищо не може да измести нотите от сърцето ми.– допълва Светла, която преди време откри и биологичните си родители, разбирайки, че музикалният ген й е наследство от баща й.- Направих пауза само за сценичните участия от момента, в който станах майка. Имаше по-важни неща, които не желаех да изпусна. Колкото и съвременните жени да умеем да балансираме между работа и семейство трудно е да сме отдадени еднакво и на двете.

А йогата ни учи как да намираме щастието и баланса ежедневно и да се развиваме в най-добрата ни версия. Нещата трябва да се случват в подходящия момент и винаги с лекота. Животът е като игра. Трябва да намерим начин да се забавляваме всеки ден, да вярваме в любовта, да се подкрепяме и да следваме сърцето си.“ 

Как го прави Светла Иванова виждате и чувате в едно голямо музикално завръщане, наречено „НЕЖНА Е НОЩТА“.