СОНИК СТАРТ с безплатни семейни консултации по случай 12-ия си рожден ден

Социалната организация СОНИК СТАРТ навърши 12 години

 СОНИК СТАРТ
СОНИК СТАРТ

За 12 години СОНИК СТАРТ се утвърди не само като водеща организация в социалната сфера в България, но и като една от най-големите на Балканите.

За това време тя наложи коренно различен прочит на социалните услуги в страната, доказвайки, че може и трябва да се търси добавена стойност във всяка стъпка на подпомагане, закрила и подкрепа.

През годините СОНИК СТАРТ даде път на над 300 млади професионалисти, които вече са водещи имена в сферата на психологията, педагогиката, арт-терапията, социалната работа и т.н. През това време на личностно развитие, те доказаха, че освен собствената си съдба, могат да променят устойчиво и чуждите.

Организацията имаше различен подход и към доброволчеството, като успя да включи в дейността си над 500 доброволеца, които имаха възможност да помогнат на много хора.

12 години СОНИК СТАРТ
12 години СОНИК СТАРТ

През тези 12 години СОНИК СТАРТ предизвика и академичния свят, като чрез стажантската си програма даде възможност и университетски преподаватели да се докосват до реалността заедно със своите студенти.

До този момент са реализирани над 4000 събития на местно, регионално, национално и международно ниво, и са обслужени повече от 50 000  потребителя на социални услуги.

Друго, с което организацията може да се похвали, е че се превърна в един от доверените източници в сектора на Националния статистически институт.

По повод 12-годишния рожден ден на СОНИК СТАРТ се отделя бюджет от 24 000 лв. за специални инициативи. В рамките на този бюджет, всеки от екипите на двайсетте центъра за предоставяне на социални услуги в страната ще има възможност да защити концепция за собствен проект, който ще подобри работата в социалната сфера в страната, ще апробира иновации в подкрепа на хора в неравностойно положение и ще усъвършенства редица професионални практики за предоставяне на социални услуги.

За своя 12-годишен рожден ден СОНИК СТАРТ започва да предоставя безплатно за гражданите и юридически консултации по семейно-правни въпроси в продължение на 6 месеца в 6 локации в страната – Балчик, Драгоман, Карлово, Левски, Първомай и Червен бряг. За всички останали граждани важат безплатните консултации във връзка с коронавируса, които се осъществяват само по телефона. Всеки, който би желал да се възползва от безплатните юридически консултации по семейно- правни въпроси, може да се свърже с нашите центрове по телефон или мейл, публикувани на:

https://www.sonikstart.eu/contacts/