SHIMANI- първата в света анти-ейдж козметика с желязо

SHIMANI e български бранд, който представи първата анти-ейдж козметика с желязо и патентова първия на световния пазар козметичен продукт. Той е създаден по иновативната формула. Уникалното постижение е резултат от 3 години научноизследователска дейност на български учени, разработвали и продукти за НАСА.

 SHIMANI
Първата в света анти-ейдж козметика с желязо

„При стареенето на кожата се образуват свободни радикали, които атакуват колагеновите вериги и ги окисляват. Това допринася за образуването на напречни мостове между колагеновите влакна, което води до свиване на колагеновата мрежа. Много голяма част от хидратиращите вещества биват изтласкани и започва образуването на бръчки. А веднъж образувани, тези мостове между колагеновите вериги е много трудно да бъдат разрушени и да бъде възстановена структурата на колагена“, коментира Станислава Павлова – основател на бранда SHIMANI.

От всичките съединения на желязото единствено 3-валентното желязо има способността да се свързва с колагена. Установено е, че тялото трудно усвоява минералните съединения. За това е много важно минералите да са в хелатна форма. Именно това е формата, която се разпознава от организма и се усвоява от него.

„Ние предлагаме използването на 3-валетното желязо като буфер, който застава между колагеновите вериги. Нашите продукти проникват между влакната от колаген на кожата и предотвратяват тяхното слепване, т.е. прекратяват образуването на бръчките“, коментира още Станислава Павлова.

Продуктите на SHIMANI не съдържат парабени, силикони, алергени, петролни деривати, ГМО и изкуствени оцветители. Те не са тествани върху животни и съчетават по уникален начин природата и науката. През 2020 година брандът получи и няколко престижни награди – „Най-успешна иновативна фирма“ на наградите на Българска търговско-промишлена палата и две награди на сп. Business Lady – „Въвеждане на нов продукт“ и „Иновации в дерматологията и козметиката“.

Повече за SHIMANI

Брандът SHIMANI е основан през 2020 година от Станислава Павлова.

Разработват две серии продукти: първата е SHIMANI SMART, която е иновативна анти-ейдж козметика със съдържание на желязо и е първа на световния пазар. Патентованият Chelate Repair Complex прониква между влакната от колаген на кожата и предотвратява тяхното слепване, т.е образуването на бръчки. Продуктите на SHIMANI не съдържат парабени, силикони, алергени, петролни деривати, ГМО, изкуствени оцветители. Те съчетават по уникален начин природата и науката. Веган са и не са тествани върху животни. Правят кожата свежа, гладка и сияйна.

Продуктите са създадени съвместно с български учени, разработвали подукти за НАСА.

Втората серия са 100% натурални продукти, създадени само от природни масла и пчелен восък. Продуктите са много подходящи за хора със суха, нормална или чувствителна кожа. Не предизвикват алергии и намаляват зачервяването.

Името SHIMANI (блестящи диаманти) е вдъхновено от Шри Ланка, където по време на едно от служебните си пътувания Станислава Павлова среща красива жена, въплащение на женственост и доброта, която се казва именно SHIMANI.

През 2020 година SHIMANI печели наградите „Най-успешна иновативна фирма“ на наградите на Българска търговско-промишлена палата и две награди на сп. Business Lady – „Въвеждане на нов продукт“ и „Иновации в дерматологията и козметиката“.

Повече за SHIMANI можете да научите на адрес: https://shimani.bg/

Повече за Станислава Павлова

Станислава Павлова

Повече от 17 години работи в областта на фармацията и козметиката. Често пътува в Африка и Азия, което й помага да се запознае с много местни козметични продукти и съставки. Етиопия става неин втори дом и всеки път носи в България местни съставки, с които приготвя козметични продукти за семейството и близките си по етиопски рецепти.

В забързаното ежедневие обаче все повече забравя да обърне внимание на себе си. В резултат на постоянния стрес кожата й става вяла и повехнала. Така взима решението да излезе от корпоративната кариера и заедно с екип от български учени, разработвали и продукти за НАСА, започва създаването на нов продукт. По този начин се ражда серията SHIMANI Smart, като целта е да се създаде високоефективен иновативен продукт за грижа за кожата без вредни съставки.

С много любов, усърдие, отдаденост, грижа за хората и природата, екипът от професионалисти работи усилено и дълго върху създаването на SHIMANI Smart серията. Основната цел е да бъде създаден продукт, който да помогне на хората, живеещи в съвременните условия, подложени на постоянен стрес и замърсена околна среда, да изглеждат красиви, да се чувстват уверени и да имат здрава и сияйна кожа.

SHIMANI е не само продукт, a концепция за благополучие, хармония между вътрешно и външно Аз, здравословен живот и самочувствие.

Освен SMART серията е създадена и 100% натурална продуктова гама, която предлага нежна грижа за суха и силно дехидратирана кожа.