Българка създаде уникален clean beauty бранд – SHIMANI

Станислава Павлова
Станислава Павлова

Станислава Павлова е българката, която активно въвежда у нас clean beauty културата. Със своя бранд за козметика SHIMANI, тя отговаря на абсолютните световни стандарти. Концепцията предполага избор на съставки, които не са токсични за кожата, а я подхранват по естествен начин.

Причината за появата на движението clean beauty, така наречената чиста козметика, са многобройните изследвания за това, че кожата, като най-голям орган, абсорбира всичко, което попада върху нея. В последствие различни химикали проникват в кръвта, където започват да оказват влияние на целия организъм. Според различни анализи съставките в продуктите могат да доведат до стрес, безпокойство, хормонални проблеми и редица заболявания.

„През последните две години се убедихме, че здравето е най-важно. Трябва да осъзнаем обаче, че доброто ни здравословно състояние е следствие от множество фактори. Кожата е най-големият ни орган и е необходимо да подхождаме с внимание и грижа към нея. В SHIMANI залагаме на здравословния и балансиран начин на живот – това е наша водеща ценност, която искаме да предадем на клиентите си. Факт, е че въпреки напредъка на технологиите и желанието за по-здравословен начин на живот, много от козметичните компании продължават да залагат на вредни химикали и съставки в продуктите си. Съвременния потребител трябва да бъде запознат с това, да вземе информирано решение за това какво поставя върху кожата си“, коментира Станислава Павлова – основател на SHIMANI.  

Дефрагментиран български колаген и розово масло са в основата на иновативната формула

Докато на световния пазар има постоянни спекулации и спорове за това какво означава чиста козметика и колко важна е тя за здравето на хората, българската марка SHIMANI постига това с хармонично съчетание на последните постижения на науката и традиционни природни съставки, доказали ползотворното си действие през вековете.  

Сред натуралните съставки, на които SHIMANI залага в битката за млада, стегната и красива кожа на лицето, са сентела, розова вода, масла от бабасу, гуарана, мак, бадем, грозде и сусам, стволови клетки от еделвайс и патентован дефрагментиран български колаген с натурален произход.

Брандът е основан през 2020 година в разгара на COVID кризата в света, развивайки се повече от успешно. За това кратко време той е отличен и с три престижни награди – Business Lady Club: „Въвеждане на нов продукт“, „Иновации в дерматологията и естетиката“ и „Иновативно предприятие“ на Българската търговско-промишлена палата.

Повече за Станислава Павлова

Станислава Павлова

Станислава Павлова започва кариерата си в българска фармацевтична компания, а след това дълги години развива козметични брандове в Европа, Азия и Африка.

След успешното си развитие в голяма корпоративна структура, Станислава Павлова основава собствена компания – SHIMANI Smart Skincare: бранд за луксозна българска козметика.

Станислава използва знанията си за ценни природни масла, натрупани от пътуванията в Африка и Азия, и заедно с български специалисти създава иновативна линия дермо продукти.

През 2021 и 2022 година е ментор в Менторската програма на Business Lady Club, която има за цел да помогне на жени, които искат да стартират собствен бизнес, да развиват вече съществуващ бизнес, както и да подкрепя дами, които искат да се изкачат в йерархията и да се наложат като доказани професионалисти в големи компании.

Повече за SHIMANI Smart Skincare може да научите на: www.shimani.bg