Рут Колева влезе в MTV – САЩ, има нов сингъл и твърда позиция против насилието

За първи път български изпълнител достига ротация в американския музикален канал

Рут Колева
Рут Колева

Знаем, че е различна, но това вече е обичайно клише. Виждаме, че изглежда суперстилно, макар да е „оперирана“ от суета и някак между другото вкарва тренд. Обичаме да слушаме Рут, защото, както самата тя казва, „правя хубава музика, с отношение“ –  а то сега й се връща и  от американските меломани.

Песента й Candy Coated, която добрите медии отразиха преди месеци, вече е част от официалната селекция на MTV – САЩ! Поставяме удивителен, защото за пръв път български изпълнител успява да влезе толкова ударно в уважавана медия през Океана и да постави във визитката си работа с американски продуценти. 

След този успех летвата се вдига до новия проект на Рут Колева – On My Way, – облечен отново със зашеметяваща визия, чиста музика и онази кристална Рут, от която не ти се иска да мърдаш и на нота. Също като Candy Coated, която има своята кауза (виж Harper’s Bazaar USA ), и On My Way е песен с мисия. Посветена е на онзи убийствен натиск в отношенията, който може да доведе до лудост и накратко се определя като насилие във връзката.

Клипът е създаден в Манчестър

„Идеята за този проект дойде точно от взаимоотношенията с такъв човек – нарцисист – споделя Рут. – Тънък психологически инквизитор, агресор, който винаги търси вината в другия. В един момент толкова ти се иска да избягаш, че си съгласен да поемеш тази вина несправедливо, за да може само и само да си тръгнеш. Готов си в очите на другите ти да си негативният персонаж, за да запазиш себе си… Не се говори достатъчно за такъв вид взаимоотношения, а са доста често срещани. Трябва голяма вътрешна сила, за да изчезнеш от такава връзка, да направиш тази крачка!  Независимо от  това какво казват другите трябва да си тръгнеш от нещо, което е отровно.“

Видеото на On My Way не показва стандартна история, а се разхожда по ръба на възприятията. В този проект Рут Колева работи изцяло с български екип, макар и от различни точки по целия свят. Клипът е създаден в Манчестър, музиката и текстът са писани в Лос Анджелис, миксът е произведен в Хонконг, а за самия запис се връщаме в София.

Вижте го!