Рут Колева разкрива своята музикална магия в новия сингъл MAGIC

Рут Колева
Рут Колева

След изключително интензивната 2023-та Рут Колева започва новата година с още по-силна заявка за успех. Сингълът MAGIC, издаден  от Warner Music и Орфей Мюзик, бележи началото на новия творчески сезон за изпълнителката, а проектът вече се разпространява във всички музикални платформи.

В  MAGIC Рут повтаря хитовата формула от сътрудничеството си с музикалните продуценти Kan Wakan и Илияна Недялкова. Песента е изградена по начин, който позволява Рут да разгърне уникалния си вокален стил, а смисълът на текста е вдъхновен от теми, отдавна вълнуващи изпълнителката.

„ Всичко около нас може да бъде магия, стига да погледнеш през определена призма. Промяната е магия. Джазът е магия. Талантът е магия.“

„MAGIC е докосване до пътя към себеутвърждаването и личностното израстване ‒ споделя Рут Колева

Видеоклипът към MAGIC е режисиран от талантливата Рая Руменова. Видеото допълва темата на песента със завладяващ визуален разказ за трансформацията. Иновативният подход на Руменова добавя още един елемент към същността на MAGIC, превръщайки я не просто в песен, а във визуално преживяване. Очаква се проектът да намери отклик както сред утвърдените почитатели на Рут Колева, така и сред новите фенове на изпълнителката.

MAGIC се реализира след поредица от успехи за Рут Колева, като само през последния месец на 2023 година тя е сред най-слушаните артисти на България в Spotify. Затвърждавайки статута си на знаков български изпълнител, Рут събира в колекцията си от професионални постижения Топ 10 по излъчвания в българския ефир наградата на Forbes „30 под 30“, наградата „Жена на годината“ на Grazia и селекцията на номинацията за Grammy 2018 г. за „Най-добър R&B албум“ с „Confidence. Truth.“. Международното ѝ признание включва класации на MTV Русия и MTV САЩ, както и участия в BBC 1 и KCRW, които затвърждават позицията на Колева като водеща фигура в музикалната индустрия.

Отскоро опита и уменията си българката споделя в специалните си майсторски класове за музикалния колеж „Бъркли“, където съвсем скоро ѝ предстои нова обучителна сесия. На ход е и подготовката по друго, превърнало се вече в култово събитие за България, в основата, на което е Рут Колева ‒ Sofia Live Festival, който тази година ще е под мотото „50 години хип-хоп“ и за пръв път ще покани в страната ни изключителни артисти като DJ Shadow или американското хип-хоп дуо Atmosphere.