Руска песен превзема класациите в България

„Душа“ на VIKA излиза в ремикс на DJ DIAN SOLO

Една песен за силната жена! Силна като слънцето и вятъра. Здрава като златото. Жената, която лети, преодолява трудностите и проблемите, за да бъде с любимия мъж. Една жена с необятна душа, която знае, че за любовта прегради няма! – такава е героинята в най-новата рускоезична песен, която ще се промотира от българския музикален ефир.

„Душа“ е в изпълнение на руската певица VIKA (Виктория Куприна), позната на българската публика като една от най-конкурентните участнички във втория сезон на X-Factor – България. Тогава Виктория стига до големите концерти, а след предаването за нея следват години на упорит сценичен труд, моменти с любимия мъж, актьора Георги Николов-Жорони, и време за малката им дъщеричка Фрея.

Песента се създава още преди Виктория да потъне в българската си любовна приказка, по времето, когато е популярна изпълнителка в Москва и част от руското вокално трио „Диамант“. Решавайки да започне музикална кариера самостоятелно, VIKA получава предложение от продуцентите си за песен, наречена „Сильная как ветер“. Текстът и музиката са на младия Василий Казанцев, а Куприна купува пълните права за песента.

Всичко това съвпада с много тежък период в живота на изпълнителката. Поставена пред трудното изпитание да изостави родината си и да дойде в България в името на любовта, VIKA изпълнява песента, без да осъзнава, че в нея е описана точно ситуацията, в която се намира. Сега приемам този проект като любовно предсказание – споделя певицата. – Тогава не разбирах, но сега вече знам, че ако една жена истински обича, ще преодолее всички пречки и трудности, за да бъде с любимия човек. Така както направих аз.

„Сильная как ветер“ сега пристига с новото си заглавие „Душа“ и ремикс от DJ Dian Solo, който е музикален продуцент на проекта. Песента излиза в новия си аудио вариант във времето на най-женския месец и ще се разпространява на музикалния пазар в България, Русия, Китай и Беларус.

Още за проекта:

  • Въпреки че няма ексклузивно заснет видеоклип, VIKA излиза с уникална визия към проекта. Костюмът от корицата е създаден от българската стилистка и дизайнер Теодора Пеева, която го разработва специално за тази песен. Одеждите на VIKA, напомнящи костюм на приказна фея, са шити ръчно в продължение на седмица.   
  • Преди да избере тази песен, VIKA прослушва още три предложения на Василий Казанцев. Продуцентите й и тя се спират  на „Сильная как ветер“, тъй като в нея виждат най-силен потенциал за хит.
  •  „Душа“ – актуалното име на песента идва по предложение на личния PR на VIKA, Цвети Георгиева. Тя предлага заглавието на песента, тъй като думата има еднакво значение на български и на руски език, а песента всъщност разкрива чувствата, силата, драмите и страстите, които се разиграват в душата на една влюбена жена.
  • Топ гримьорът Грета Великова се заема с окончателната визия на VIKA и създава лицето на приказната амазонка – героиня в песента.
  • „Душа“ е посветена на любовта на Виктория и съпруга й Георги Николов-Жорони. Георги е актьор, част от популярното стендъп трио „Нема к‘во“.
https://www.facebook.com/viktoriakuprina/

https://www.instagram.com/viktoriakuprina_official/

https://www.facebook.com/directoagency/

PR:info@directoagency.com