Стартира кампания по изработка на приложение за психологическа подкрепа и превенция

Проектът е по идея на психолога Калоян Божанов

Психологът Калоян Божанов стартира кампания за набиране на средства с цел създаване на приложение за психологическа подкрепа и превенция на психологическото здраве. В приложението ще бъдат включени медитации с терапевтичен текст от метода „Семейни констелации“ на немския терапевт Берт Хелингер, упражнения за изграждане на нови навици, както и програми за личностно израстване, житейска промяна, кариерна ориентация, лични ценности и намиране на личния потенциал и призвание. Ще бъде добавена и програма за трениране креативността, която ще е като игра с карти за трениране на мисловните рамки и излизането ни от тях, също така ще има множество безплатни материали като 10 аудио притчи, статии и други.

Проектът е по идея на психолога Калоян Божанов

„В приложението ще вложим материали за стотици левове, които ще бъдат достъпни на минимална цена, за да продължим да го развиваме, а за различни организации с благотворителна цел и хора в нужда то ще бъде напълно безплатно“, споделя психологът Калоян Божанов.

Калоян Божанов обмисля идеята за приложението през последните няколко месеца, а ситуацията с извънредното положение му доказва нуждата от този леснодостъпен инструмент за психологическа подкрепа.

„След първоначалния шок хората преминаха в силно тревожни състояния. Голяма част от тях усещат и загуба на смисъл. Интересното е, че по-голямата част от хората, които са работили над проблеми преди кризата, показват по-голяма стабилност в настоящата ситуация. Именно за това приложението ще бъде полезно не само в моменти като този, а и като постоянна психологическа превенция, като инструмент, който помага на човека да опознае по-добре себе си, да открива собствените си ресурси и да бъде по-устойчив в различните житейски ситуации“, споделя още Калоян Божанов.

Очаква се приложението да бъде готово до няколко месеца, като то ще бъде постоянно надграждано с нови материали, които да обогатят съдържанието му и да помогнат на повече хора в нужда.

Линк към кампанията на Калоян Божанов:

https://bg.helpkarma.com/campaign/prilojenie-za-psihologicheska-podkrepa-1386

Повече за Калоян Божанов

Калоян Божанов завършва магистърска степен по Психология във Великотърновски университет – „Св. Св. Кирил и Методий“. Завършил е обучителните курсове по метода на “Семейните/Фамилни Констелации” (от Берт Хелингер) в “Институт за терапия и експресивни изкуства” – София, Българска школа по Психоанализа, обучения при немският терапевт Милан Кармели, Игор Незавибатко, психологът Елена Димитрова – Ангелова, клиничният психолог и НЛП практик – Магдалена Ангелова, семейният терапевт и фасилитатор – Гинка Георгиева и други.

През 2017г. Калоян Божанов за кратко работи като стажант-психолог с деца с аутизъм и синдром на Даун в НУ „Цани Гинчев“, град Лясковец.  През май 2018г. завършва обучителен курс по метода „Семейни Констелации” в „Институт за терапия и експресивни изкуства“на психолога – Елица Великова. През Август 2018г. завършва и обучителният метод “Праймъл” (Първична терапия и по-известна като Лечение на детски травми и работа с вътрешното дете) на американския терапевт д-р Артур Янов, отново при психологът, арт терапевт и преподавател в НБУ – Елица Великова към „Институт за терапия и експресивни изкуства“. През декември 2018г. преминава обучението на Свагито Лийбермайстер – един от учeниците на Берт Хелингер – Основателят на методът “Семейни/Фамилни Констелации”.В началото на 2019г. преминава и през обучителна програма за учители на „Заедно в час“,както и редица други обучения.

В момента води своя лична практика като консултант-психолог. Практикува и като училищен психолог в ПГАТ „Цанко Церковски“, гр. Павликени.

Повече за Калоян Божанов можете да научите от  неговия уебсайт: https://kaloyanbozhanov.com/