Индианец, орел и вечни символи в „Събуди ме“ на Пламен Бонев- De La Bona

Пламен Бонев- De La Bona
Пламен Бонев- De La Bona

Време е за събуждане от зимната музикална летаргия с новия проект на Пламен Бонев – De La Bona – една изключително емоционална песен, в която изпълнителят влага цялото си сърце и душа.

Събуди ме“ е завръщането на De La Bona след успеха му през 2021 година, като този път заявката за хит е още по-голяма. Самата песен е интересен микс от личностната изповед на Пламен и колаборацията му със страхотен екип от музиканти, режисьори и артисти.

„Отне ми 6 месеца, за да направя тази песен. Всичко е минало през мен – от звука, който исках да бъде като от саундтрак на любим филм, през идеята за видеото до самия финал“ – споделя De La Bona. И разкрива, че „Събуди ме“ е метафора, пробуждане от съня на материалното и връщане към това, което сме загубили и забравили в общуването си с природата.

Видеото е зрелищно и мащабно. Точно такова си го представя и Пламен, а режисьорът Николай Скерлев успява да предаде това на екран. Атмосферата с изпълненията на музикантите са заснети във Фабрика 126, но във видеото присъстват и оригинални кадри от американски автори. Миксът от безкрайната дива природа и задушевната атмосфера на студиото перфектно се допълват и завършват търсеното от клипа внушение.

„Видеото показва нашата връзка с Вселената, центъра, който сме изгубили с природата. Всички знаем, че индианците са тези, които имат силна връзка с природата и живеят според нейните закони.“

ЕМОЦИОНАЛНО СЪБУЖДАНЕ ОТ МАТЕРИАЛНАТА КОМА-НОВАТА ПЕСЕН НА ПЛАМЕН БОНЕВ – DE LA BONA

Самият Пламен Бонев не крие, че е израснал с уестърн книги и тази култура винаги го е вдъхновявала. Индианецът, който се снима в проекта е от Перу – Росендо Фреди Ромеро Пардо. С Пламен се запознават на морето, където е поредната спирка на странстващия бъдещият герой от клипа му.

„Има много символика във видеото“ – споделя още De La Bona. „Конят, който е символ на свободата на духа; орелът символ на неограничените възможности; вълкът – мистиката и змията – символ на промяната, на адаптивността.“

За музиката на „Събуди ме“ се доверява на вече проверения екип на „Завинаги“. Кани още Ангел Дюлгеров  и неговата китара, а Бате Пешо отново прави саунда. Така Пламен създава около себе си успешен екип, с който може да прави музиката, която го вълнува и докосва хората.

„Ние артистите имаме за цел да събуждаме хората. Артистът иска да бъде чут и аз съм споделил моята философия в проекта. Ще бъда доволен, ако накарам някой  да се замисли. Да не се вглъбяваме в дребните проблеми, а да разберем, че човешкия дух е божествената връзка с Вселената и природата. Артистът не трябва само да забавлява, а да събужда емоции. Искам да излезем от тази материална кома! Както се казва: има два важни момента – когато се раждаш и когато разбираш защо си роден. Синхронът на живота трябва да бъде спазен и това става само, ако сме във връзка с природата.“