Савина и DiMO(BG) с музикално заклинание в „ПЕПЕРУГА“

Савина

Афро хаус, етно елементи, завладяващ ритъм и убийствен саунд- всичко това прави „ПЕПЕРУГА“ най-силната заявка за тотален летен хит.

Създадена от творческия екип на Савина, DiMO(BG) и Алекс Нушев, песента завладява от първо слушане.

„Пеперуга“ носи онова усещане към ефекта repeat, което те кара да усилиш звука и да слушаш отново и отново.  „Може би това е заради магията закодирана в обичая Пеперуга (или Пеперуда, както се нарича в някои места)– споделя Савина- Видеото интерпретира това наричане, здраво свързано с българските вярвания и традиции, пропито в нашите гени. От друга страна-знам, че подобен ритуал като Пеперуга съществува и в други народи, дори на други континенти. Така направихме микс между две култури и срещнахме във визията самодиви и афро дива.“

Екзотичната Мария Коса пренася пясъчната енергия към афро моментите на песента, а самата Савина е в ролята на магнетична нимфа, сякаш родена от българска легенда. Фантастичната бяла визия на певицата във видеото е от Mille Bridal & Mille Flowers, като под режисурата на Bashmotion целия афро и етно микс оживява в модерна приказка.

„Пеперуга“ излиза на музикалния пазар точно преди Еньовден, когато по традиция най-често се изпълнява обичая. Подготовката за песента обаче е месеци преди това и e резултат от уникалната колаборация на Савина и DiMO(BG). 

Новата песен дава силна заявка за летния хит на 2022 г.

„Това е първият етно проект, за продукцията на който се ангажирам изцяло.- споделя Димо-Савина се свърза с мен и ми изпрати работен вариант на песента, а това беше достатъчно, за да се запаля по идеята. С професионалисти като нея и Алекс Нушев се работи много леко. Лесно се срещнахме по средата между клубната гледна точка и тази на етно елементите. Резултатът е това, което чувате и виждате, и което съм сигурен, че ще бъде водещия хит за лятото на 2022-ра година. Мисля, че хората имат нужда точно от позитивната енергия, с която е заредено това парче.

Аранжиментът, миксът и мастерингът на „Пеперуга“ са на DiMO(BG). За музиката Савина отново е в партньорство с Алекс Нушев, с когото работят заедно по хита от лятото на 2021 г. „Юначе“ и етно джаз проектът „Бела Ле“.

С „Пеперуга“ Савина продължава своята хит линия, в която съчетава етно и фолклор с денс елементи и в която просто се влюбваш от първо слушане:

Повече за Савина:

Името на изпълнителката стана популярно, след успеха на авторския проект „Юначе“- в ремикс на DJ Dian Solo. Макар и дипломиран биолог, Савина е изкушена от магията на фолклора и го претворява в песните си по нетрадиционен начин. Освен музикален талант, изпълнителката преоткрива в себе си и в изобразителното изкуство. „Рисуването е отдушник на емоциите, защото сюжетът показва толкова много, без да са нужни думи. – споделя Савина- Чрез рисуването възприемам света и изразявам своите мисли, чувства и настроения“.

Наред с ясните таланти в живота си, Савина не скрива и любовта си към ежедневния спорт, както и предпочитаната компания за сигурно добро настроение: “ За мен вдъхновението е всеки един миг прекаран със сина ми и любимия човек. На тях дължа всяка усмивка и силна удовлетвореност. А музиката…тя е вселена от усещания и наслада за душата, която преоткривам с всеки изминал ден все повече и повече.“

Повече за DiMO(BG):


DiMO (BG) е на клубната сцена повече от 20 години. Печелил е два пъти награда за най-добър House DJ на България и през последните години траковете му достигат челните места в световни класации за електронна музика. За 2021г. се нарежда на 25то място в Топ 100 Tech House артисти според американския магазин за музика Traxsource. Негов трак в колаборация с Мр.К остава на първо място в общата класация между всички жанрове за няколко месеца и попада в сетовете на DJ от цял свят. DiMO е основател на лейбъла World Up Records и може да го срещнете почти във всеки клуб в страната ни, а съботията, които организират заедно с екипа на World Up, станаха запазена марка за гарантирано парти, без значение коя ще бъде локацията им.