Българската песен „Пеперуга“ в световен ТОП 100

DiMO(BG)
DiMO(BG)

Месец след като песента „Пеперуга“ превзе българското лято,  клубният вариант постигна световен успех.

Хитът, създаден от Савина и DiMO(BG) влезе в ТОП 100 в класацията на Traxsource– един от най-големите, международни магазини за продажба на музика. Клубната версия на „Пеперуга“ не само влиза в Afro House чарта, но и достига до престижното 28-мо място и то в седмицата на своя дебют. В момента парчето е под 94-ти номер, но продължава трайно да присъства в първите 100 на класацията.

Подреждането в Traxsource се извършва на база реализирани продажби в цял свят и е абсолютно обективно. Субективен комплимент обаче получават Савина и DiMO(BG) от редакторите на музикалната платформа, които определят „Пеперуга“ / Peperuga като едно от най-горещите нови предложения за лятото на 2022 г.

КЛУБНА ВЕРСИЯ

Savina, DiMO (BG) – Peperuga (CLUB MIX) FM.mp3 – pCloud

„Пеперуга“ направи своя дебют на българския музикален пазар в началото на лятото. Създадена от творческия тандем на Савина и DiMO(BG), с уникалния почерк на Алекс Нушев- песента завладява от първо слушане.

Афро хаус, етно елементи, завладяващ ритъм и убийствен саунд- всичко това превърна „ПЕПЕРУГА“ в тотален летен хит.

Савина и DiMO(BG
Клубната версия на Савина и DiMO(BG) достигна до 28-мо място в престижна класация

Видеото на оригиналната версия е с участието на екзотичната Мария Коса, а самата Савина е в ролята на магнетична нимфа, сякаш родена от българска легенда. Сюжетът претворява древния български ритуал „Пеперуга“, като под режисурата на Bashmotion историята оживява в модерна приказка. „Пеперуга“ е издадена през лейбъла World Up Records.