За пръв път у нас: „Образцово кабаре“ с най-обичаните песни на България

Публиката, пленена от магията и смелите послания на най-красивите български песни, става на крака! Влизаме в „Образцово кабаре“!

Тома и Цвети от EXPOSE
Тома и Цвети от EXPOSE

За пръв път в България почитателите на емблематичната музика без аналог, ще бъдат въвлечени в чара на миналото по несравним начин. Макар и само за вечер, в София врати отваря „Образцово кабаре“, за да върне стрелките тогава, когато за любовта и живота се говореше не с думи, а в мелодична линия.

Тома и Цвети от EXPOSE пресъздават вечните шлагери, в кабаре аранжимент

На 22 ноември в Pirotska 5 Event Center публиката  ще види  и чуе на живо песни-символи като: Хора и улици на  Мими Иванова и Борис Годжунов, „Спри до мен“ на Леа Иванова, „Облаци бездомни на Богдана Карадочева, „Ако имах чук“ на Емил Димитров, „Замълчи“ на Мими Николова и още много от вечните вдъхновения на България.

Песните, които ще бъдат представени в нестандартния спектакъл са пресътворени с изцяло нови аранжименти от композитора Добромир Кисьов-един от младите таланти на театралната и филмовата музика у нас. Главните вокални роли в близо двучасовия спектакъл са поверени на русото изкушение Цветелина Маринова (дует EXPOSE) и фаталния Тома Здравков. Визуалната пищност, която ще пренесе зрителите години назад, е в ръцете на хореографката Велислава Дипчикова и нейния уникален балет.

„Златната“ музика от близкото минало оживява на 22 ноември в  Pirotska 5 Event Center.Част от приходите са в подкрепа на артисти в затруднено положение.

„Образцово кабаре“ се реализира по идея на продуцента Веселин Стоянов-Лино. Самият той до неотдавна организира представления и концерти на български артисти в Лондон, а от няколко години е в основата на различни културни иновативни формати и в България. 
„Имах в ума си идеята за „Образцово кабаре“ отдавна. Заиграх се с една от най-отличителните думи на изминалото време – „образцов“. Преди всичко е трябвало да бъде образцово: от дома, през мислите, та чак до изкуството. Но точно тогава са се появили и тези песни, които са реален музикален образец.- разказва Лино- Музиката на Борис Годжунов, Камелия Тодорова, Тодор Колев, Емил Димитров и останалите творци от онова и от по-ново време вълнува и има много висока стойност. Сега, с подкрепата на Музикаутор отново може да се убедим, че тази музика е великолепна и всяка от песните има собствена и различна хармония. Пее се за любов по начин, по който в днешно време не се прави. В същото време, темите, които се засягат, в част от текстовете, са актуални и днес.“

Освен музикално шоу, новият културен формат подема и нестандартна благородна кауза. Част от приходите от билети за „Образцово кабаре“ ще подкрепят онези „заслужили“ артисти от близкото минало, които към днешна дата са в затруднено положение.

Повече за събитието може да откриете на „Образцово Кабаре“ в София | Facebook или да си гарантирате една изключителна сряда вечер с билети от Grabo или Eventim.

„Образцово кабаре“ се реализира с подкрепата на Jameson.