Българката Nika Paris влиза в отбора на Mika в X-Factor Италия

Nika Paris- Никол Паласчева
Nika Paris- Никол Паласчева

Победоносният музикален ход на Nika Paris (както вече е позната Никол Паласчева в Италия) продължава. След драматичен развой в италианското шоу, най-взискателният от менторите- Mika избра 16 годишната българка да продължи в неговия отбор. В четвъртък той трябваше да селектира само петима от 25-имата „оцелели“ до момента в неговата група. След напрегнати моменти и фантастично представяне на Никол, която изпълни хита на Angèle- „Flou“, Луче- един от фаворитите до момента трябваше да стане от стола си и да го освободи за българския талант. Реакцията на публиката бе мигновена и изпълненията на Nika Paris стигнаха рекорд по гледане в социалните мрежи. Самият Mika сподели бекстейдж надеждите си, че след Dua Lipa и Rita Ora, може би е време за нова голяма звезда от Балканите.

Българската сензация в Италия изпълни химна при откриването на ул. „Васил Левски“ край Бергамо

И в България еуфорията около чудесното представяне на 16-годишното българско момиче не стихва. През изминала седмица се появиха множество фен групи на Никол Паласчева, а положителните коментари в инстаграм профила й не спират. Очаква се към армията й от фенове да се присъединят и почитатели на Евровизия, тъй като преди дни стана ясно, че менторът на Nika в шоуто, Mika- ще бъде водещ на предстоящото издание на Евровизия.

X Factor 2021 BOOTCAMP 1 | Nika Paris

Междувременно 16 – годишната сензация в италианския X- Factor развълнува всички присъстващи на официалното откриване на улица „Васил Левски“ в италианския град Болгаре, в близост до Бергамо. Никол Паласчева изпълни българския химн по време на церемонията и трогна местните жители и българската делегация, пристигнала специално за събитието. Улицата на името на Апостола на свободата бе открита в присъствието на Тодор Стоянов-Извънреден и Пълномощен Посланик на Република България в Италианската Република и генералният консул на РБ в Милано Таня Димитрова, които аплодираха блестящото изпълнение на Никол.