„Рая на Данте“, „18% сиво“ и „Ятаган“ вече в Neterra.TV+

„Рая на Данте“

Българските филми „Рая на Данте“, „18% сиво“ и „Ятаган“ вече са достъпни за хиляди българи по света през платформата Neterra.TV+. Филмите могат да се гледат на всяко мобилно устройство, от всяка точка на света и без специален абонамент, a цената за наем на всеки от тях за 48 часа е 5.99.

„Рая на Данте“ е режисиран от Димитър Радев и в него участват именитите Владимир Пенев („Поетът и дяволът“ (1984), „Рапсодия в бяло“ (2002), „Патриархът“(2005), „Дзифт“ (2008), „Love.net“ (2011), „Под прикритие“), Радина Боршош (Привличане“, „Ягодова луна“), Гинка Станчева („Земя“, „Хайдушка клетва“, „Любимиц 13“, „Специалист по всичко“), Иван Налбантов (носител на наградата „Аскеер“ за цялостен принос към театралното изкуство), Борис Луканов („Мера според мера“, „Дали“, „Мечтатели“). Филмът е финансиран от Националния филмов център и е отличен от Варненския фестивал „Златна роза”, както и от Catalonia Social Film Festival в Испания. Сюжетната линия разказва за Данте, който в рамките на седмица губи майка си и работата си. След тези загуби животът му започва да се осмисля от идеята за отмъщение. Решава да отмъсти на мъчителите на майка си, тъй като след нейната смърт научава за дълбоко пазени тайни от миналото. Данте иска да напише книга срещу престъпниците и съдбата го среща с внучката на единия от тях – Рая, която е само на 18. Как ще му се отрази тази среща?

Режисьор на „18% сиво” е Виктор Чучков – син и в него участват Руши Видинлиев („Снимки с Юки“), Доля Гавански, Рон Кук, Самуел Финци, Сузане Вюст, Орландо Сийл, Маделин Канон и др. Филмът е копродукция между България, Великобритания, Германия, Северна Македония, Сърбия, Белгия и Унгария. Сюжетът проследява какво се случва с мечтата на Захари и Стела, които се местят от Варна в Лондон. След като любовта на живота му го напуска, фотографът Зак се отправя на едно неочаквано пътешествие от Лондон до Берлин, като се сблъсква с интересни герои и изненадващи обрати.

Филмите могат да се гледат на всяко мобилно устройство, от всяка точка на света чрез платформата Neterra.TV+
„18% сиво“

Българският филм „Ятаган“ е режисиран от Андрей Андонов, а в него участват Мариан Вълев („Под прикритие“), Евгения Калканджиева, Ивайло Драгиев, Любомира Башева („Лошо момиче“), Васил Василев – Зуека. В лентата участват още Китодар Тодоров, Георги Стайков, Стефан Денолюбов, Невена Бозукова и Силвия Станоева. Специално участие имат и Ники Кънчев, Любомир Нейков и Ники Илиев. Какво се случва, когато инспектор Рангел Костов (Мариан Вълев) от Агенцията за борба с тероризма е изправен пред заплахата от уволнение поради липса на резултати? Окрилен от алкохола и под натиска на новоназначената началничка Силвия Овчарова (Евгения Калканджиева), инспекторът съчинява доклад, в който обявява кварталния нехранимайко Николай Николов – „Никсъна“ (Ивайло Драгиев) за водач на терористична клетка. Филмът третира сериозни теми по забавен начин: корупцията, бюрокрацията, шуробаджанащината, медийните манипулации, евроамбициите и некомпетентността – проблеми, актуални не само в България.

За Neterra.TV+:

За последните две години платформата Neterra.TV+, която предлага достъп до качествено авторско съдържание,  бе домакин на редица значими кинофестивали като Master Of Art, CineLibri, Киномания Sofia MENAR, Златен кукер, Ранно пиле и други. В нея потребителите могат да гледат най-новите и атрактивни български и чужди заглавия, сред които „Голата истина за група „Жигули“, „Възвишение“, „В кръг“, „Слава“, „Диви и щастливи“ и други, а също така концерти, събития на живо и още. Каталогът на https://neterra.tv/plus е достъпен без необходимост от абонамент и се обновява непрекъснато, като предлага опция за наем или закупуване. Платформата е част от Neterra.TV, която вече 15 години предоставя на сънародниците в чужбина достъп до най-гледаните български телевизионни канали, филми, предавания и музикални клипове във високо качество за целия свят.