Дрон-шоу в небето над Несебър на 3 март 2021

С уникален спектакъл с дронове Несебър ще отбележи 143-ата годишнина от Освобождението на България от Османско владичество.

В чест на деня, поставил началото на Новата българска държава през 1878, небето над морския град тържествено ще засияе в цветовете на родния трибагреник.

Дрон-шоу в небето над Несебър
Дрон-шоу в небето

Дело е на младия и съзидателен екип: Мариян Ташев, Павлин Иванов и Ивайло Билалов. Те са създатели на фирмата “Дрон шоу БГ“.

Шоуто им слива необятните възможности на въображението, технологиите и неповторимата музика на Георги Андреев, композитор и диригент на Национален ансамбъл “Филип Кутев“.

Представлението е подарък от продуцентска къща “Сан Продъкшън“ за гражданите на Община Несебър.

Продуцентската компания е дългогодишен партньор на Общината в организацията и провеждането на мащабни празнични събития и тържества, като Празникът на Несебър – на 15 август, който по традиция събира десетки хиляди зрители и гости от страната и чужбина в древния град.

С този поздрав към Община Несебър, “Сан Продъкшън“ дава заявка за успешно сътрудничество в областта на музикално-сценично презентиране и в бъдеще, с още по-зрелищни и емоционални проекти, които ще определят Несебър като атрактивна и магнетична туристическа дестинация.

Светлините на шоуто ще заблестят над портите на Стария град в 20:30 часа.

„Най-любезно каним всички граждани на Община Несебър и гости на града в зоната на провлака, откъдето ще имат най-добра гледка“, заявиха организаторите.

Събитието ще се проведе при спазване на всички действащи противоепидемични мерки на Министерство на здравеопазването на България.