Млад сръбски илюзионист получи голямата награда на „Златна котка“ 2019

Три дни Габрово бе сцена за неповторима международна магия
Кметът на Габрово връчва голямата награда на Филипино

Само точка разлика се оказа решаваща, за да се определи носителят на уникален приз „Златна котка 2019“. В осмото издание на най-голямата магична среща в Източна Европа забележителната статуетката отиде при младия сръбски фокусник Филипино. Наградата е единствена по рода си и се изработва ексклузивно всяка година от габровския скулптор Георги Балабанов, а кметът на града, Таня Христова, връчи „Котката“ на Филипино.  Той заслужи уважението на международното жури след невероятния си сценичен номер с изненадващ финал „телепортация“ сред публиката.

Филипино беше в оспорван феър плей със сънародника си Михайло. Елегантен и прецизен, Михайло спокойно би могъл да се нарече „властелинът на белите гълъби“ и именно красотата в неговото представяне му донесе освен първо място в раздел „сценична магия“ и жадувания вот на публиката.

Фаворит в така наречената „близка магия“ стана българският фокусник Юрий Захариев, а останалите места се разпределиха между участници от Сърбия, Турция, Румъния.

Състезателите в магичната среща бяха оценявани от авторитетно международно жури в лицето на:  британския илюзионист, ситуиран в Истанбул,  Лий Алекс; Рубиросса – президент на гръцкия клон на международното братство на магьосниците; популярния македонски илюзионист Гого, Грифони  от Сърбия и Георги Петков-Бинти – председател на журито и ментор на Дани Белев, организатора на фестивала.

Астор предизвика фурор, минавайки по червения килим, преди гала вечерта на „Златна котка“
Астор предизвика фурор, минавайки по червения килим, преди гала вечерта на „Златна котка“

След първоначалната селекция във финалната част към журито се присъединиха: обичаният от всички Астор, Селим от Турция, любимецът от телевизионния екран Драгомир Драганов и италианецът Доменико Данте – президент на Международната федерация на магичните общества. Заключителният етап от магичното състезание беше отворен за публика, която изпълни с присъствие и аплодисменти зала „Възраждане“ в Габрово. Забавлението гарантира и неочаквано добрата комбинация водещи на събитието – шоуменът Устата и стенд ъп комедиантът и радиоводещ Калин Кирилов.

Местата се оказаха недостатъчни и за желаещите да присъстват на галавечерта на „Златна котка 2019“. Само закупилите преди месеци билети успяха да наблюдават на живо номерата на призьорите и специалните гости от чужбина – гуруто на модерната магия Майкъл Амар и шок илюзионистът Дан Спери. Екзалтирана до краен предел от тяхното представяне, публиката затаи дъх пред „смъртоносния номер на Худини“, който на „Златна котка“ се изпълни за пръв път от българин. За запалените по илюзионното изкуство е излишно да се казва, че този българин е Дани Белев – главният „виновник“ осем поредни години лидерите в международната магия да се събират в Габрово.  Дани получи нестихващите финални аплодисменти, обожанието на зрителите и запечатаното обещание точно след година по същото време най-атрактивните магьосници в света да пристигнат отново в България!

Winners Golden Cat 2019:

Grand prix Golden Cat – ФИЛИПИНО – Сърбия

 Първо място stage – МИХАЙЛО – Сърбия

Второ място stage – Mr. Lavoiser – Турция

Трето място stage – Едуард и Бианка – Румъния

 Първо място close up – Юрий Захариев – България

Второ място close up – Харедин – Турция

 Първо място junior stage – Берке – Турция

Първо място junior close up - Маг Хедон - България
Дани Белев представя за пръв път „смъртоносния номер на Худини“
Дани Белев представя за пръв път „смъртоносния номер на Худини“
Финална снимка на участниците и обещанието за нова магична среща след година
Финална снимка на участниците и обещанието за нова магична среща след година
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *