Мария Илиева представя новия си сингъл Contigo

Проектът на Мария Илиева е продължение на успешната й колаборация с румънския продуцент и автор Viky Red

Мария Илиева
Мария Илиева

Новият сингъл на Мария Илиева– Contigo, направи своята онлайн премиера в личния YouTube канал на певицата.

Песента е продължение на успешната колаборация на певицата с румънския продуцент и автор Viky Red

Парчето отново е на испански език и следва лятната латино вълна, с която Мария предизвика фурор миналата година с Fuego.

Contigo е второто партньорство между Мария Илиева и румънския екип на Global Records. Автор на песента е Viky Red, който е автор и на тазгодишната румънска песен за Евровизия, а през годините е работил с международни звезди като Morandi и Alexandra Stan.

„Продуцентите от Global Records се свързаха с мен с предложение за продължаване на партньорството ни още преди пандемията,” споделя Мария. „Наложи се нещата да се забавят във времето, но това ни даде възможност да прецизираме песента и тя да се случи по най-добрия начин. В процеса на работа имахме лични разговори с Viky Red, това беше важно за мен, за да мога да представя продукт, в който наистина вярвам. Той е много интересен музикант, който има смелостта да твори без да се ограничава само в един стил.”

Премиерното изпълнение на Contigo на живо ще бъде на участието на Мария Илиева на 24.07., петък, в пиано бар IL Siciliano в София.

Аудиото на Contigo е вече достъпно във всички онлайн стрийминг платформи, както и по радиата. Съвсем скоро предстои заснемане на видеоклип, както и запис на българска версия на песента.