Луси Лиу за новия сезон на „Елементарно, Уотсън!“ по AXN

Луси Лиу с няколко думи за премиерния шести сезон на „Елементарно, Уотсън!“ по AXN

Звездата на Луси Лиу изгрява с ролята ѝ на Линг У в многократно награждавания сериал „Али Макбийл“, последвана от няколко знакови роли в хитови заглавия с нейно участие като „Ангелите на Чарли“ и „Кил Бил“. Шести пореден сезон Луси е в ролята на доктор Джоан Уотсън в необичайния прочит на историята за най-великия детектив на всички времена – Шерлок Холмс – „Елементарно, Уотсън!“.

В пилотния епизод на премиерния шестия сезон на сериала, Уотсън се конфронтира с Холмс заради странното му поведение, което започва да проявява след като научава за смъртта на негов приближен.

В края на пети сезон, Холмс страда от халюцинации. Какво се случва с него?“

„Шерлок е с мозъчно сътресение и не е съвсем на себе си, което променя играта, защото сега на него не може да се разчита на 100%. Травмата му пречи да бъде това, в което е най-добър – да открива и забелязва неща, които са невидими за другите хора, да дава идеи и предлага решения и така да се справя и с най-заплетените криминални случаи.

По какъв начин състоянието му се отразява върху вашата връзка?

„Поради факта, че той сам си няма доверие, в определена степен му се налага повече да се доверява на мен, да бъде по-отворен към мен и да се покаже уязвим, което не е никак типично за него. Тази промяна в поведението му се налага, защото е доста плашещо да не можеш да се раздадеш на 100%, да си най-добрият сред най-добрите, а това е единственото, което той умее най-добре. В един момент той се оказва в позицията да не може да си спомни дали даден разговор, който е провел с някого е реален или плод на въображението му, което си е доста притеснително за всеки един в подобно положение.

Казвате, че ролята ви на Уотсън е на най-търпеливия човек, когото сте играли някога. Какво имате предвид?

Развитието на героинята ми в сериала е много прогресивно. В началото тя беше повече за компания, душеприказчик и съветник, но в процеса стана много повече от просто свидетел на случващото се, образът ѝ се разви и Джоан стана по-решителна, предприемчива и цветна. А за да се случи всичко това, на нея ѝ беше нужно търпение, качество, което нито една моя героиня не е притежавала в кариерата ми до сега.

Дали новата роля в сериала, в която трябва да помагате на Холмс да се справи с менталните си проблеми не налага ново, асертивно поведение от страна на Уотсън?

„Да, тя трябва да бъде много по-настоятелна като приятел, да е сигурна, че той я слуша, да ѝ повярва, че е в състояние да се грижи за него. Налага се да поеме руля в отношенията им и в един момент да заяви с тон, нетърпящ възраженията му – аз трябва да направя това, а ти онова.“

Обратно в първите сезони на „Елементарно, Уотсън!“, не само играете едната от двете главни роли, но и сама режисирате няколко от епизодите в различни сезони. Какво мислите за това?

„За мен беше уникална възможност да се докосна до тази съвсем различна страна на сериала, възможност, на която се наслаждавах безкрайно. Обожавам актьорсвото, едва ли някога ще спра да го обичам, изпитвам истинска страст към него, но наистина се радвам на възможността да мога да оценя и работата от другата страна на камерата. Режисьорската работа дава един много по-пълен поглед върху целия процес – виждаш целия огромен екип, работиш с отделите, с техническия персонал, с колегите актьори и виждаш как всичко в един момент сработва. Тази свързаност между всички на терена наистина отваря вашия свят и активира всяка част от мозъка ви.“

Новият, шести сезон на „Елементарно, Уотсън!“, можете да гледате всяка делнична вечер от 22:00 по AXN.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *