Магията LAIBACH взриви българската сцена за пети път

26 ноември ще бъде запомнен с фурора на групата LAIBACH, която за пореден път предизвиква истински пир за сетивата сред стотиците фенове на индъстриъл стила у нас. Публиката в Pirotska 5 Event Center напълно се сля с емоцията на сцената. LAIBACH подариха невиждано шоу със светлини, музика и остър текст, с безкомпромисно изпълнение и поведение в ивент пространството.

По традиция авангардния пърформанс започна още преди излизането на LAIBACH с грандиозна мултимедийна среда. По този начин музикантите доказаха за пореден път защо са една от най-чаканите и завладяващи групи у нас.

Лошото време не спря феновете да посрещнат легендарната банда с мощни овации на сцената на Pirotska 5 Event Center

Спектакълът бе разделен на 3 части и виртуозно бис изпълнение. Ценителите на уникалния звук не пропуснаха да споделят най-въздействащите моменти от аудио-визуалното чудо в социалните мрежи, а най-верните фенове се възползваха от екстравагантния мърч на бандата.

Впечатляващият концерт в България бе част от европейското турне на LAIBACH, а за перфектната организация в сърцето на София се погрижи-Иван Вълков, известен в музикалния и промоутърски бизнес като един от най-добрите в бранша.

LAIBACH e словенска музикална група, основана през 1980 г. Бандата има завиден бекграунд с над 30 албума зад гърба си, като голяма част от тях издадени от британския инди лейбъл Mute Records, на когото се доверяват Depeche Mode, Goldfrap и други. Музикантите от LAIBACH, още известни като бунтарите на тъмната музика, са муза и на няколко документални филма.

Въздействащите снимки са дело на Димитър Алексов.