Койна Русева стана муза на дизайнера Едис Пала

Койна Русева и Петър Дочев

Тези дни актрисата Койна Русева фрапира обществото с изключително смел кадър от фотосесия. На него тя позира с младия си колега Петър Дочев, а той е чисто гол. Провокацията им относно отношенията, които ги свързват обаче се оказа творческа идея на дизайнера Едис Пала по повод представянето на новата му колекция Есен- Зима 2022/23.

“За мен най-голямото вдъхновение, като дизайнер е човекът, за който творя. Още от малък във въображението си създавах образи на хора. Когато говорим за жената Edis Pala, тя за мен е силната жена, безкомпромисната лейди, която само с един поглед ще те “замрази”. Тя е провокативна, неконтролируема, агресивна и много секси. За мен Койна Русева притежава всичко това. Ако говорим за дизайнера и музата му.

Моята муза е Койна Русева. Ако трябва с три думи да я опиша те ще са: интелект, провокация, сила”, обясни по повод избора си младият дизайнер.

Въпреки първото превю на проекта с главни действащи лица Койна Русева и Петър Дочев, останалите кадри представят и модели от колекцията, но не е лишена и нова доза интимност в тон с името на колекцията – Drama. Фотограф на проекта е Георги Андинов, гримьор Алина Манова, а фризьор Кристиян Милев.

Колекцията Drama, черпи своето вдъхновение от 90-те години на миналия век. Експлозията от провокация, стилове, лукс, елегнатност и много Drama. “Киното, модата, фотографията, музиката и изкуството създадоха и възпитаха едно цяло поколение. Със своята работа, те ни разказваха, как трябва света да изглежда, и да се усеща. Главните действащи вдъхновители на колекцията са Мадона и модния фотограф Helmut Newton. Колекцията е за силните жени и мъже и тяхната непрекъсната борба, за надмощие. Силен пол няма, има силни и слаби хора. Edis Pala твори за силните”, разказва още Пала.

За Едис Пала

Едис Пала е български моден дизайнер от балкански произход. Едва 20-годишен създава едноименния си моден бранд за мъже през 2016 г. Малко по-късно получава и награда за „Бг моден дебют“ на наградите Best Brand Awards. В годината на дебюта си е номиниран и за „Дизайнер на годината“.

Получава статуетка и за модна икона на годината. През 2018 г. получава награда за “Млад Дизайнер на Годината” oт Lifestyle Awards.  На 26-години той завършва с отличен престижният университет NABA в Милано, Италия със специалност Fashion Design. Работил е за различни модни марки като Hermes, Louis Vuitton, Francesca Liberatore, Vien, Dare Clan, L’oreal Paris.