Проф. Георги Фотев ориса „Къщата с черешите“

Къщата с черешите

В дъждовната вечер уютната Къща на София в квартал Лозенец приюти гостите на Валентина Петкова, дошли на представянето на дебютната й книга „Къщата с черешите“. Колеги от „Труд“, приятели, роднини, деца и внуци се събраха, за да отбележат 80-годишнината на Владимир Петков, на когото е посветена книгата й.

В началото авторката сподели, че отдавна е носила в сърцето си идеята за „Къщата с черешите“. А появата й на бял свят е станала възможна благодарение на подкрепата на социолога проф. Георги Фотев. Както и на Любен Козарев, собственик на престижното издателство „Изток-Запад“.

Пред гостите проф. Фотев се спря на откровеността на авторката и достъпния й и елегантен стил на писане. А Козарев, който е лидер в издаването на стойностна литература подчерта колко е важен баланса, когато се пише за сложни исторически времена.

 За Владо Петков като аристократ на духа, толерантен човек и добър баща говори както Валя, така и водещата на вечерта Магдалена Гигова. Румен Пайташев припомни безспорния му професионализъм и постижения в спортната журналистика. А синът му Константин прочете изпратения от Чикаго от Ваня Влашка весел спомен за Владо и спортния отдел на  някогашния „Труд“.

Бяло и червено вино сгряха вечерта. Гостите получиха автограф и се сдобиха с „Къщата с черешите“, на която й тръгна по вода.

А и вече може да се намери на книжния пазар.

Къщата с черешите

Снимки Цветан Томчев