Гениалната приятелка с премиера на 19 ноември в HBO GO

Продукцията на HBO и RAI ни пренася в света на Елена Феранте

Историята се развива в опасния, но завладяващ Неапол

Европейската премиерата на сериала по едноименния бестселър „Гениалната приятелка“ е на 19 ноември. Любителите на стила на Елена Феранте ще могат да се насладят на една от най-вдъхновяващите истории за женското приятелство под формата на сериал – оригинална продукция на HBO и RAI. Историята се разгръща в осем епизода и е заснета на италиански, което подчертава автентичността на разказа в картини.  Сценария е базиран на най-продаваната едноименна книга на Елена Феранте.

„Гениалната приятелка“ започва с момента, в който най-важният приятел в живота на Елена Греко, възрастна жена, която живее в къща, препълнена с книги, сякаш изчезва безследно. Тогава Елена решава да напише своята собствена история и тази на гениалната си приятелката Лила. Тя разказва за тяхната искрена връзка, започнала още в училище през 50-те години на миналия век. Историята се развива в опасния, но завладяващ Неапол и обхваща цели 60 години – почти един живот. Приказка, която се опитва да разкрие тайната на Лила – най-добрият приятел и най-лошият враг на Елена.

Кастингът за сериала продължава цели 8 месеца и в него участват над 9000 деца и 500 възрастни кандидата за ролите, всички от област Кампания в Южна Италия, в сърцето на която се намира и град Неапол. Участниците са и професионални актьори и съвсем обикновени хора, много студенти и ученици от местните училища. В резултат са избрани две невръстни актриси, които да се превъплътят в главните героини като деца и две, които ги представят като млади жени. Актьорският състав на „Гениалната приятелка“ включва 150 актьора и близо 5000 статиста. За снимките са построени декори около 250, 000 кв. м., за изграждането на които са били нужни 100 дни. За да се пресъздаде картала, описан в романа са издигнати 14 фасади на сгради и 5 интериора на апартаменти, както и декори на църква и тунел. Дизайнерския отдел събира над 1 500 оригинални костюма, много от които са специално ушити за продукцията.

„Гениалната приятелка“ е продукция на HBO и RAI Fiction и TIMVISION, базирана на най-продавания роман „Гениалната приятелка“ – първият от четирилогията на Елена Феранте.

Продуценти са Лоренцо Миели и Марио Джианани за Wildside и от Доменико Прокачи за Fandango в сътрудничество с RAI  Fiction, TIMVISION и HBO и в копродукция с Umedia. Режисьор на епизодите е Саверио Костанцо. Самата Елена Феранте е съсценарист  на сериала, заедно с Франческо Пиколо, Лаура Паолучи и Саверио Кастанзо. Великият Паоло Сорентино, заедно с Дженифър Шуур са изпълнителни продуценти.

У нас историята на двете приятелки е позната на любителите на Феранте в българския превод на романа от издателство Колибри. За него Хилари Клинтън споделя, че е хипнотична книга, която не може да спре да чете. Очакваме света на Лила и Елена да се разкрие в цветове пред нас в 8-те епизода на сериала.

Гледайте всички оригинални продукции на HBO в онлайн стрийминг платформата HBO GO.

Светът на HBO GO в България

Неограничен достъп до над 5 000 часа от любими филми и сериали в онлайн филмовото приложение HBO GO. Пренесете се в света на киното с най-новите холивудски хитове, HBO поредици, международни и фестивални заглавия, награждавана документалистика. На разположение е и изцяло обновена детска секция, с класически и модерни филми, дублирани на български език. Гледайте, когато искате, където и да сте, на лаптоп, смартфон, смарт телевизор или таблет, Samsung Smart TV и през Chromecast, а вече и на Apple TV и Playstation.

Любителите на качествените филми и сериали може да се регистрират директно на www.hbogo.bg и да гледат богатото съдържание безплатно за 1 месец. Предлагането на HBO GO директно до крайни клиенти е още един начин за ползване на онлайн стрийминг услугата, в допълнение към вече наличния – HBO GO включен в телевизионните и интернет пакети на нашите партньори – кабелни и телекомуникационни оператори

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *