Ема Краун със силен авторски музикален дебют

Ема Краун
Ема Краун

Класа, стил, романтика и онази топлина, която ни е нужда точно за Коледа – с това усещане пристига „Коледно безвремие“, авторският дебют на Ема Краун. Фината брюнетка, чийто небесносин поглед е достатъчен за бърза магия, всъщност сбъдва своето „бавно“ коледно желание – авторските й  песни като композитор и изпълнител да получат официална премиера. 

За „Коледно безвремие“ Ема разказва: „Случи се наистина като чудо, защото работех по друга песен, в съвсем друга посока и… изведнъж коледната мелодия зазвуча в главата ми. Бях пред пианото, веднага я изсвирих, добавих хармонията, а няколко дни след това ми хрумна текстът, който бързо „легна“ спрямо нотите“.

За аранжиментите си Ема работи със Стоян Бозов – китариста на Васил Найденов и аранжор на последната му песен „На случайна гара“. Това не е първият момент, в който Стоян и Ема действат заедно. Двамата успешно се колаборират и в работата си по музикалния дизайн на световноизвестното архитектурно бюро на Zaha Hadid, а за „Коледно безвремие“ канят и трети  в отбора – атрактивната Пресияна Маркова и нейната вълшебна флейта. За подкрепа в самото реализиране на проекта изпълнителката разчита на своите близки приятели Цвети и Светльо от Expose.

Тематичната за декември песен, излиза заедно с проекта на Ема КраунBoy”, подкрепен по програмата на Национален фонд Култура. Парчето е на английски, отново по текст и музика на самата Ема, и както тя самата казва: вдъхновено от истински, отминали лични събития. Идеята, че когато в една връзка човек не се чувства на мястото си, задава си въпроси и сам достига до не толкова щастливите отговори, се пресъздава в елегантния стил на микса между фънк елементи, джаз и чил аут, предадени неподражаемо от баса на Радослав Терзийски.

 

Повече за Ема

Ема Краун завършва Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе. Продължава образованието си в областта на музикалната педагогика, а от няколко месеца вече е и дипломант по „Музикални и мултимедийни технологии“ към Софийския университет. Двете й специалности я провокират да търси подходи и стратегии за внедряване и използване на модерните визуални и аудиотехнологии в областта на музикалното образование, за да може децата да съпреживяват музиката дори и в такива предизвикателни ситуации като тази на дистанционното обучение. Освен като брилянтен изпълнител, пианист и композитор Ема се развива и в областта на аудио- и видеореализацията на своите композиции.