Ема Краун с двойна доза музика

Ема Краун и Светльо от EXPOSE

Двойна доза музика предлага Ема Краун.  Елегантната изпълнителка пуска не само две нови песни, но го прави в еднакъв час и ден. Проектите „Чай“ и „Отначало“ са достъпни от 19 август в 19:00ч. като от екипа предвиждат успех не само заради ангелската нумерология, но и заради качеството на продукцията.  

Силно емоционални и в същото време деликатни са посланията на двете песни, зад чиито заглавия стоят съкровените стихове на Мира Дойчинова – Irini. Ема умело успява да си съчетае, за да докосне най-интимните чувства и мисли  с „Отначало“ и да добави закачлива нотка флирт във втория сингъл –  „Чай“. 

Ема Краун споделя, че вдъхновението за „Отначало“ се появява още през 2018, когато за първи път се ражда песента. Дуетната ѝ половинка – Светльо от EXPOSE е дългоочакван обект за колаборация, а силното приятелство между двамата помага за искрено пресъздаване на всички топли емоции в мелодията и визията. Към „Отначало“ се присъединяват и професионалните музиканти Станислав Иванов – тромпет и Лазар Бенов – барабани, като допринасят за романтичното звучене на песента, а Ивелин Атанасов финализира аудио продукцията с микс и мастеринг.

Изпълнителката пуска „Отначало“ и „Чай“ в един и същи ден и час

Видеоклипът на „Отначало“ впечатлява и с изключителен кадър, в който попада нестандартно изработен шах – великолепно дело, на художника Драган Милев – Дари.  Фигурите са от различна дървесина, а шахматното поле е от традиционна дъска за приготвяне на класическа българска баница. Шахът изобразява единствената битка загубена от Чингиз Хан от сребърните българи и сам по себе си е произведение на изкуството.

За разлика от емоционалната визия на „Отначало“, клипът на вторият сингъл на Ема Краун – „Чай“ излиза под формата на лирик видео. Самата изпълнителка поема създаването, като признава, че видео обработката е професионална нейна слабост.  Тематиката на песента се завърта закачливо около лекия летен флирт, сюжетно придружен с покана за чай.  Ема се заема с музиката, а върху аранжимента и аудио продукцията работи заедно със Стоян Бозов. Като подарък за меломаните е и невероятният бас на Васил Андреев от „Куул Ден“. Издаваме и тайна: проектът включва и акустична джаз версия на песента – пиано и глас, която ще се появи до края на месеца.

„Отначало“ и „Чай“ излизат в YouTube канала на Ема Краун, с подкрепата на НФК и програма „Музикални инициативи“.  Актуалните песни са придружени с обещанието следващите три месеца да са заредени с още музикални проекти от Ема и заявката за цялостен албум, през новата година. 

Двойна доза музика предлага Ема Краун
Двойна доза музика предлага Ема Краун