DEEP ZONE Project борят зависимостите с музика и спорт в Кърджали

Музикантите дадоха своя музикален принос към проекта „Аз имам волята. А ти?“

DEEP ZONE Project
DEEP ZONE Project

Невероятно музикално шоу, страхотни спортни страсти и една смислена кауза обединиха гостите на кърджалийския парк Арпезос Север, в неделната вечер. Една от най-големите активности по проекта „Аз имам волята. А ти?“, на сдружение “Долината на Перперек” събра множество привърженици на идеята, че  зависимостите сред младите хора може да се преборят, с помощта на активното движение и най-влиятелното изкуство- музикалното.

Събитието започна с демонстрационни, приятелски футболни срещи под надслов „Ритни зависимостите“. Още от сутринта осем отбора от любители футболисти се включиха в предизвикателството с топка, не заради победата, а за да популяризират спорта като начин на превенция. Екипите бяха формирани от участници между 17 и 28 години, от община Кърджали, а на финала всеки от отборите получи, като емблематичен приз, футболна топка и твърдата увереност, че няма невъзможни неща, в името на благородната кауза.

Еуфорията, на територията на обновения парк Арпезос Север, продължиха любимците от Deep Zone Project. Ева, Дидо и Дани нагорещиха до максимум настроението доказвайки,  че музиката и изкуството също може да са верен път към сърцето на младите хора, за да дадат правилната посока за бягство от зависимостите.

От сърце благодаря на всички, които бяха част от идеята– каза Мехмед Билял, председател на сдружение “Долината на Перперек”- Този проект костваше на всички замесени много време, енергия и силна вяра в успеха. Благодаря и на г-н Хасан Азис, който също подкрепи с присъствието си събитието, в качеството си на градоначалник и най-вече в качеството си на човек, твърдо  убеден в смисъла на добрата кауза.“

Мехмед Билял сподели и още от дейностите по „Аз имам волята. А ти?“. Проектът, насочен към младите хора, в малките населени места на област Кърджали се развива чрез специално оформени дебати с ученици и родители. „Понякога и едните и другите не знаят какво да правят, ако попаднат в ситуация на изкушение, или ако зависимостта е станала вече факт. Особено остър е проблемът на живеещите в малките населени места, в които битуват едни порядки. В мига, в който младите хора отидат в „големия град“ вече се появяват проблемите, а те не са подготвени за тях.“

 Г-н Билял допълни, че актуалното мотивиращо спортно-музикално мероприятие няма да е последната активност по проекта и добави, че всеки, който иска да е част от инициативата може да види повече информация за нея през социалните мрежи и сайта на сдружението:

Web: http://perpereshka.com/

Facebook

Спортно – музикалното събитие „Ритни Зависимостите“ е по  Проект № НПИМД-Н3-Т2-016/2021 «Аз имам волята, А ТИ?“, финансиран по   НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА 2021 ГОДИНА.