Българка издаде албум от Швейцария. Определят музиката ѝ за лечебна

Бела Си

Борислава Шишкова е от онази порода хора, които говорят кристален български език дори и след години живот в чужбина. Историята ѝ е толкова интересна, че би могла да се екранизира в романтичен трилър, но засега сценарият я води към албум с песни по нейни музика и текст.

От 23 години българката живее в Швейцария и там става известна като Bella C (Бела Си). Артистичността и музикалният ѝ усет не остават скрити за европейската сцена и Bella изявява таланта си в популярни тв предавания като „Song Contest“ и „Art On Ice“. Там  пее редом до изпълнители като Нели Фуртадо, Шака Кан, Хърдс или Джеймс Морисън.

Освен от музикалното Борислава е изкушена и от театралното изкуство и участва в комедийната пиеса на „Pension Schöller“, която се играе в Швейцария и Германия, както и в „The Milllowisch Theather“ в Кьолн.

През 2016 г. кариерата по ноти я отвежда до финал за представяне в Евровизия заедно с Райка. Тогава въпреки 300-хилядния вот на публиката Швейцария изпраща канадката към голямата музикална битка, но Bella C остава в сърцата на зрителите. Нейната харизма и талант продължават да я свързват с конкурса и я изстрелват в две поредни години като жури за Евровизия ‒ Швейцария.

Наред с бляскавите участия Bella C създава и авторска музика, която се ротира в Швейцария, Германия и Скандинавието. „Когато реших да регистрирам песните в тамошния еквивалент на Музикаутор, ме попитаха какъв точно е моят стил, защото не са чували такъв до момента ‒ разказва българката. ‒ Въобще не се поколебах и направо им казах да въведат нов стил: bell pop и… те го направиха.

Bella C e жури в швейцарската Евровизия и регистрира собствен стил – bell pop

„Скитница“ е първият ѝ авторски албум, изцяло на български език в стил bell pop, който идва след англоезичния „Butterfly – I Wanna Dance“. Швейцарските ѝ фенове не разбират родните думи в текстовете, но музиката толкова им харесва, че я определят за лечебна. „Постоянно ми пишат в социалните мрежи ‒ разказва Борислава ‒ и споделят колко ги е докоснала мелодията. Това ме радва, тъй като албумът беше създаден в условията на изолация, на пандемия и неговата цел беше точно тази  да лекува душата.“

Водещата песен от албума с недвусмисленото заглавие „Горе главата“ олицетворява изцяло идеята на целия проект. Bella C разказва, че специално за снимките на клипа се е завърнала в България, за да снима в магичните гори на Витоша. Текстът носи онази  необходима доза позитивизъм, необходима на всеки в препятствията на всекидневието.

Повече за Bella C:

www.bella-c.net

Bella C Music (facebook.com)

Bella C Composer/Singer/Piano (@bella.c.music) • Instagram photos and videos