Уроците по Бързо четене помагат за концентрацията и развитието на паметта при децата

Бързо четене

Децата ни могат да развият суперпамет още в ранна възраст, благодарение на образователната методика Бързо четене.  Програмата насърчава малките да могат да се учат на бързо усвояване и разбиране на различни текстове, като по този начин създават и страст към четенето на книги в подрастващите.

Курсът включва обучение чрез мнемотехника – невероятно изкуство и техника за запаметяване, съвкупност от похвати за облекчено запомняне на максимален обем информация чрез създаване на изкуствени асоциации – т.нар. СУПЕРПАМЕТ. Чрез Бързото четене децата не само се учат да четат, но и научават заедно с родителите си нови и интересни факти за света. Така заниманията никога не са “скучни“.

Обратната връзка на родителите за обучението по Бързо четене  потвърждава, че само след 3 месеца децата четат с разбиране и по-бързо. Също така повишават интереса си към четенето и все повече посягат към книжките вкъщи. Повишаването на концентрацията им е също важен детайл в обучението, като паметта се подобрява значително. Повишават се и резултатите по различни предмети в училище. От голямо значение за това децата да посещават курса за Бързо четене с огромно желание, е съдържанието на материалите, в които изобилстват любопитните факти. Програмата е авторска за международната мрежа от детски образователни центрове SmartyKids, в допълнение към менталната аритметика, с която ги свързваме и с която са изключително нашумели у нас през последните години.  

„Текстовите задачи му станаха любими и вече не се затруднява с прочитането на условието. Детето има самочувствие, че може да се справи с текста и да разбере същността му“, споделя Ивелина К., майка на 8-годишния Павел.

За малките ученици в курса това е приключение, не само полезно от образователна гледна точка, но и забавно. Споделят, че научават много за държавите по света, повишават скоростта на четенето си и се чувстват по-уверени, по-решителни и по-знаещи.

Отзиви от децата можете да видите тук: