Почти милион гледат Азис на Online концерт, в който той рецитира … Шекспир

За Ромската Нова година Кралят на фолка е нахъсан да повтори зашеметяващия успех с гала концерт в интернет със Софи Маринова

Азис и Софи Маринова

В навечерието на Коледа 23 декември 2020 година, Кралят на фолка Азис отново показа новаторски нюх като изненада почитателите си с първия онлайн концерт на живо с неговия бенд АЗИС ГРУП.

До този момент подобни концерти,  излъчвани в България по време на пандемията в YouTube са събирали между три и седем хиляди потребители. Азис, отново създаде прецедент в шоубизнеса. След 8 месеца на изолация, първият му концерт за два часа регистрира гледане от 153 143 устройства само в YouTube в България и по целия свят. Ако се приеме, че пред всяко от тях е имало двама души, плюс зрителите от останалите социални мрежи – Инстаграм и Фейсбук, зрителите набъбват до един милион.

Само част от лайфа на 3-минутната песен “Ледена кралица“ за 5 дни влиза в трендинга на най-популярни клипове в YouTube с повече от 189 000 гледания.

Докато всички телевизии промотираха новогодишните си програми, феноменът Азис получи безброй мейли, съобщения на месинджър и постове за нова онлайн изява. Този път в новогодишната нощ.

Продуцентите и Костинбродският славей бързо взеха решение за Новогодишен гала концерт с продължителност три часа. Всички очакваха здрава чалга, но майсторът на изненадите и този път остави почитателите си безмълвни и смаяни – той рецитира Шекспир, пя народни песни, изпълни златни хитове от българската естрада и разчувства родолюбците като разтърси ефира с „Кой уши байряка“.

Концертът, с начален час 20,30 се оказа равностойна конкуренция на всички телевизионни предавания. Докато електронните медии в първите дни на новата година се надпреварваха да си мерят рейтингите от трудно доказуемата пийпълметрия, лайфът на Азис е посочен от YouTube като най-гледаният и „лайкван“ концерт, излъчван от България с регистрирани 495 162 устройства в рамките на тричасовия ефир.

Един час след излъчването му, концертът е качен в страницата на Azis Online и отново бие рекорд, влиза в ТОП 6 на най-гледаните Online концерти с  283 000 гледания за 2 дни. Това го прави най-гледаният Online концерт в историята на българското интернет пространство.

АЗИС е единствения български изпълнител, който има доказано космически постижения в YouTube. Песента „Сен Тропе“ е със 102 милиона гледания, парчето „Хабиби“ има 98 милиона, а една от последните му творби „Мотел“ събира 82 милиона зрители.

Ще отговори ли българският телевизионен бизнес на предизвикателството или просто ще гледа как Азис реализира като водещ музикален онлайн формат, който ще се излъчва на Балканите…

Докато това стане реалност, почитателите на изпълнителя очакват с нетърпение 14 януари. Тогава в чест на Ромската Нова година Бангу Васил ( и имен ден на Азис, чието рождено име е Васил Боянов) двамата със Софи Маринова ще разтърсят интернет с невиждано гласовит концерт на живо.

След един от най-големите си концерти в чужбина (пред 40 000 зрители в турския град Бурса) Кралят на фолка гордо заявява: “Искам целият свят да разбере колко хубаво пея. Това искам!“.

Благодарение на интернет може и да успее…

Линк към АзисОнлайн

https://youtube.com/c/AzisOnline