Антони Рикев (WahTony)- със самостоятелен мини албум

Антони Рикев- WahTony

В две от произведенията WahTony, семплира емоционалния и първичен тембър на малкия си син. „A Musical Pandemic“ е заглавието на самостоятелно EP на Антони Рикев (WahTony). Китарист, продуцент и една от най-интересните фигури в музикалния живот на България, Антони създава „A Musical Pandemic“ с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и Music Clinic Records.

Мини албумът събира четири авторски произведения, повлияни от променливото време в което живеем, обстановката на пандемия и социална изолация.

Музиката в „A Musical Pandemic“, изразява отделни моменти и състояния, чрез разнообразие в стилове като: джаз, фънк, реге, нео соул и рок.
Антони Рикев (WahTony), записва цялата продукция сам, с изключение на едно от произведенията. В него кани за участие световния шампион по бийтбокс Александър Деянов, известен като SkilleR.

Нестандартен акцент в албума ще отриете и в две от произведенията, изградени с интересен музикален похват. В тях WahTony семплира емоционалния и първичен тембър на малкия си син, като неделима част от трудностите в периода на изолация.

A MUSICAL PANDEMIC

Продуцент: Антони Рикев
Записи, микс и мастеринг: Music Clinic Studio
Фотограф – Цветан Игнатовски
Дизайн – Валентин Цанев www.lote.bg
Издаден от Music Clinic Records 2022г.

Повече за Антони Рикев:

Започва да свири на пиано от 4-годишен. Завършва Музикалното училище в Русе през 2000 г., специалност класическа китара. От 2000 до 2004 следва в Музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София, специалност поп и джаз китара. Магистър на Музикалната академия (2005). Още през гимназиалните години WahTony участва в клубни формации в Русе. Най-голяма популярност добива като китарист на групата Ahead Project. Освен като китарист, WahTony се изявява и като басист и барабанист.

След 2003 WahTony започва активно сътрудничество с формации и солоизпълнители като Белослава, Тони, Спенс и други.

От 2007 WahTony е част от funky-house формацията TRI O FIVE. С тях издава 4 сингъла и клипове към тях, двоен албум (голяма част от композициите са лично негови).

Пътищата на WahTony се пресичат с Николай Данев в новата фънки- джаз формация Da New Generation (D.A.N.G.), ориентирана към лайв изяви. D.A.N.G. е амбициозен проект от млади инструменталисти, чиято основна цел е да преживяват искрената радост от неостаряващия фънк, който звучи на сцената.