Алекс Славчев с първи сингъл след „Гласът на България“

„Пясъчен часовник“ среща изпълнителя с пясъчни самодиви

Алекс Славчев
Алекс Славчев

След страхотно представяне в „Гласът на България“, Алекс Славчевлюбимецът на Графа затвърждава самостоятелната си кариера. Песента „Пясъчен часовник“ излиза седмици след края на музикалното риалити, в което Александър Славчев достигна до големия финал. Сингълът официално бе представен по време на дълго чаканите концерти  на Влади Ампов-Графа на стадион „Юнак“, в които Алекс участва като изпълнител.  

Проектът е обмислян дълго време, както споделя самият Александър. Текстът е на набиращия все по-голяма популярност Митко Димитров-DЗMO, който избухна в дуетите си с Били Хлапето и хитовете „Наливай ми“ и „Бели нощи“.  Музиката е на Славчев, работил в съпродуцентство с Пламен Иванов-Dr. Flame, а за видеото отговаря „обичайният заподозрян“ за всяка нестандартна визия Стефан Маринов- Buddubbaz.

Екипът разкрива, че мейнстрийм звученето в „Пясъчен часовник“ е нарочно търсен ефект и начало на поредица от модерно звучащи песни, които Александър Славчев ще реализира до края на годината.

2020-а се оказа щастлива за изпълнителя както в професионален, така и в личен план. Алекс вече не крие, че е намерил любовта, или по-скоро тя го е открила със симпатична настоятелност. С дамата на сърцето си Александър се запознава в популярен клуб, когато по време на негово участие получава тайнствена бележка само с  телефонен номер. Няколко есемеса са достатъчни, за да се усети предизвикателната химия, и в сегашно време двамата гледат стабилно в една посока. 

Алекс Славчев- “Пясъчен часовник”
Алекс Славчев- “Пясъчен часовник”

Факти и моменти за Александър Славчев и „Пясъчен часовник“

  • Въпреки морското усещане снимките на „Пясъчен часовник“ се реализират в пясъчна кариера около София.
  • Изкушаващите „пясъчни самодиви“ във видеото са майсторски подбрани от хореографа Росица Терзийска. „Тя работи със страст и нещата винаги ѝ се случват“ – казва за нея Алекс Славчев.
  • Александър Славчев е завършил Националното училище по изкуствата – Русе. Продължава обучението си в Националната музикална академия в София, специалност китара.
  • Изпълнителят признава, че смело върви по стъпките на своя брат, музиканта Радослав Славчев, който го е запалил по музиката.
  • „Пясъчен часовник“ е първата самостоятелна авторска песен на Александър Славчев след успешното му представяне в „Гласът на България“.
  • След риалити формата Алекс получава много коментари и съобщения в социалните мрежи: „Много уважавам публиката и се старая да отговоря на всички – споделя изпълнителят. – Благодаря за положителните думи и енергия“.